Нейтралізуючі антитіла до RBD, Anti-SARS-CoV-2 – COVID-19

RBD – рецептор-зв'язуючий домен, що відповідає за з'єднання коронавірусу з клітиною людини, а точніше, з рецептором ACE2, через який вірус проникає в клітину, де надалі розмножується, викликає захворювання і виходить в навколишнє середовище.

Встановлено, що джерелом коронавірусної інфекції є людина, в тому числі що знаходяться в інкубаційному періоді. Разом з цим, за час пандемії, багато кому вже довелося стикнутися з коронавірусом і в тій або іншій формі перехворіти. У більшості випадків, після хвороби у людини формується імунітет різних ступенів вираженості та тривалості. Власне наявність такого колективного імунітету та є попередженням для подальшого поширення інфекцій серед людей.

Виявлені антитіла RBD блокують можливість контакту коронавірусу з рецептором клітин ACE2 людини та зупиняють проникнення та розмноження коронавірусу в організмі.

Що дає визначення нейтралізуючих антитіл?

Визначення Anti-SARS-CoV-2 IgG, нейтралізуючих антитіл до рецептора-зв'язуючого домену (RBD), дозволяє судити про наявність імунітету, який може формуватися як природнім шляхом (після перенесеного захворювання), так і штучним (після вакцинації).
Антитіла до RBD називають «нейтралізуючими» за їх здатність протистояти дії вірусу, що потрапив в організм. Учені передбачають, що завдяки захисним властивостям таких антитіл, людина не тільки не хворіє, але і не розповсюджує вірус, а отже, не представляє небезпеки для оточуючих і раніше всього для своїх близьких, в той час, як захищає їх від вірусу своїм імунітетом.

Визначення антитіл до RBD говорить саме про наявність природного чи поствакцинального імунітету

Що потрібно знати про проведення досліджень?

Рекомендується проводити дослідження не раніше, ніж через 3-4 тижні після перенесеної інфекції (у т.ч. безсимптомно) або після вакцинації від COVID-19.

Як кількісно визначити рівень антитіл IgG до S-RBD коронавірусу SARS-CoV-2?

Кількісний рівень IgG до S-RBD коронавірусу SARS-CoV-2 визначається за допомогою тестів. Зробіть попереднє замовлення та отримаєте свою партію тестів Mindray вже у червні!

Інформація до попереднього замовлення:

  • Назва тесту – 105-020773-00 Тест-система для визначення SARS-CoV-2 S-RBD IgG, 2*50 тестів + калібратор
  • Кількість в упаковці – 2*50 тестів
  • Вартість тесту – 196 грн
  • Вартість упаковки – 19 572 грн
  • Для яких приладів підходять дані тести – CL-900i Mindray, CL-1000i Mindray та інші ІХЛА аналізатори Mindray

Рекомендуємо до замовлення Хемілюмінесцентний імунологічний аналізатор CL-900i

Для замовлення зв’яжіться зі своїм менеджером або за контактами нижче:

1 коментар
Залиште свій коментар про цю статтю
Додати коментар
Александр Хвост
09.08.2021

Добрый вечер, не могли бы подсказать коэффициент перевода в bau, хотели у Вас сдать тесты на нейтрализующие по mindray 900
заранее спасибо.

Підпишіться на розсилку

Будьте в курсі останніх новин, заходів та рішень