Успішна пересадка серця в Запорізькій обласній лікарні

Шановні партнери! Сьогодні ми хочемо поділитися з вами важливою новиною, що відбулася у стінах Запорізької обласної лікарні. Лікарі провели операцію мультиорганного забору, яка завершилася успішною пересадкою серця.

Операція, що вже зберегла життя однієї людини та врятує ще декілька 

Завдяки злагодженій співпраці медичних фахівців та працівників компанії ХЛР, які допомагали з організаційними аспектами, операція пройшла успішно, даруючи пацієнту новий шанс на життя.

Це третя за рахунком мультиорганна трансплантація в історії цієї медичної установи, яка врятувала життя мешканцю Черкаської області, який страждав на вроджену ваду серця. Операція включала забір серця, печінки та нирок від посмертного донора, жінки з Запоріжжя, та їхню подальшу пересадку, що є складним і рідкісним медичним втручанням, яке вимагає високої кваліфікації медичного персоналу і величезного обсягу підготовчих заходів.

Такого роду операції проводяться в обмеженій кількості медичних установ у світі, включаючи тепер і Запорізьку область.

Навіть в умовах високого рівня стресу від військових дій та інших викликів, команда лікарів із Запоріжжя та Києва здійснила трансплантацію органів та пересадку серця. Весь процес був під керівництвом лікаря-кардіохірурга вищої категорії, професора, доктора медичних наук, директора Інституту серця в м. Київ Бориса Тодурова

Також, важливо зазначити, що під час важливої пресконференції в Запорізькій обласній клінічній лікарні, було підписано договір про партнерство з Інститутом серця. Ця угода поклала початок співпраці між двома провідними медичними закладами України, спрямованої на покращення якості медичних послуг та розвитку сучасних методів лікування.

Партнерство передбачає обмін досвідом, проведення спільних навчань та підвищення кваліфікації медичного персоналу. Крім того, це відкриває нові можливості для наукових досліджень та впровадження інновацій у медичну практику.

Ця успішна операція не лише врятувала життя, а й підкреслила важливість донорства органів, співпраці між медичними закладами та відданості медиків навіть у найскладніших умовах.

Більше детальної інформації на сторінці Запорізької лікарні за посиланням.

Слава Україні!

0 коментарів
Залиште свій коментар про цю статтю
Додати коментар

Будьте першим, хто залишив відгук на “Успішна пересадка серця в Запорізькій обласній лікарні”

Підпишіться на розсилку

Будьте в курсі останніх новин, заходів та рішень