Пульсоксиметр – must have сьогодення!

Як COVID-19 впливає на рівень кисню в людини? Ви коли-небудь чули про пульсоксиметр? Даний прилад активно використовується у спорті та при захворюваннях легень або серця, ви могли періодично користуватися ним вдома, щоб контролювати свій стан і передавати інформацію своєму тренеру або лікарю.

Замовити

Незалежно від Вашого минулого знайомства з ним, Ви, можливо, останнім часом помічали, що пульсоксиметри з’являються в новинах та у Ваших соціальних стрічках, у розмові з друзями та родиною. І прямою причиною цього є все більша кількість заражених на COVID-19.

Новий коронавірус, який спричиняє COVID-19, потрапляє до організму через дихальну систему, спричиняючи прямі травми легень людини через запалення та пневмонію, – і те, і інше може негативно вплинути на те, наскільки добре кров насичується киснем. Це зниження рівня кисню може відбуватися на декількох стадіях COVID-19, а не лише у важкохворих пацієнтів, що знаходяться на вентиляції легень.

Що таке нормальні показники, і коли слід хвилюватися?

Пульсоксиметр покаже рівень кисню як «SpO2». Нормальний рівень кисню становить щонайменше 95%. Деякі пацієнти із хронічними захворюваннями легень або апное сну можуть мати нормальний рівень близько 90%.

Якщо показники SpO2 у Вашій сім’ї менше 95%, зателефонуйте своєму лікарю.

Чи слід використовувати вдома пульсоксиметр, щоб знати, чи є у мене COVID-19, або контролювати свій COVID-19?

Якщо у Вас COVID-19, пульсоксиметр може бути корисним інструментом для моніторингу стану Вашого здоров’я та виявлення потреби у медичній допомозі. Хоча пульсоксиметр може допомогти Вам відчути певний контроль над своїм здоров’ям, він не є діагностичним обладнанням, яке повністю пояснює Ваш стан. Рівень кисню, виміряний пульсоксиметром, – не єдиний спосіб дізнатися, наскільки Ви хворі. Деякі люди можуть відчувати себе дуже хворими і мають хороший рівень кисню, а деякі можуть почуватися добре, але мають низький рівень кисню.

Також у Вас може бути низький рівень кисню, якщо Ви відчуваєте задишку, дихаєте швидше, ніж зазвичай, або почуваєтеся занадто втомленим та знесиленим, щоб робити свої звичні повсякденні справи. В даному разі необхідно негайно зв’язатися зі своїм лікарем.

Що може зробити показники пульсоксиметра менш точними?

Пульсоксиметри можуть мати хибно низькі показники, якщо у людини є проблеми із кровообігом та поганим кровотоком до кінцівок, наприклад, дуже холодні руки, внутрішні судинні захворювання або явище Рейно. Крім того, гель-лак або певний темний кольоровий лак, наприклад чорний або синій, можуть зменшити точність показань.

Радимо провести аналіз декілька разів підряд, для того щоб визначити середнє значення показника SpO2.

Оберіть пульсоксиметр тут та замовте через кошик сайту!

1 коментар
Залиште свій коментар про цю статтю
Додати коментар
Ксю
19.02.2021

Цікава інформація, раніше цього не знала

Med.hlr.ua
19.02.2021

Доброго дня! Дякуємо, раді бути корисними.

Підпишіться на розсилку

Будьте в курсі останніх новин, заходів та рішень