Хламідійні та мікоплазменні інфекції у домашніх улюбленців: небезпека і діагностика з EasyNAT USTAR

Хламідійні та мікоплазменні інфекції становлять серйозну загрозу для котів і собак, викликаючи запальні захворювання дихальних шляхів. Точна діагностика вимагає комплексного підходу, і тест системи EasyNAT від «Ustar» пропонують ефективні рішення для швидкого і надійного виявлення цих збудників.

Купити EasyNAT USTAR

Про хламідійні та мікоплазменні інфекції 

Mycoplasma і Chamydia одні з основних інфекційних агентів, які викликають розвиток у домашніх тварин від простих запалень слизових оболонок до загальних захворювань верхніх дихальних шляхів (upper respiratory tractdisease, URTD).

Близько 20% діагностованих захворювань верхніх дихальних шляхів спричинені саме мікоплазменною або хламідійною інфекцією.

Розвиток хвороби спричиненої цими інфекційними агентами може призводити до спонтанних абортів та високої смертності серед новонароджених тварин. Основним шляхом передачі вважають або повітряно-крапельний, або через контакт з виділеннями слизових оболонок хворої тварини. Саме тому, особливо швидко поширюються дані інфекції у притулках та готелях для тварин, де можливий близький контакт з хворою твариною.

Симптоми інфекцій Mycoplasma та Chlamydia у котів та собак

Представники Mycoplasma можуть в нормі бути на слизових оболонках, як котів, так і собак. Вони викликають розвиток запальних процесів лише при зниженні природного захисту слизової у тварини, що викликає риніти і кон’юктивіти, які у тяжких випадках можуть спровокувати захворювання верхніх дихальних шляхів. Представники Chamydia, а саме вид Chlamydia psittaci найбільшу небезпеку становлять для кішок, викликаючи розвиток захворювань верхніх дихальних шляхів, а у випадку собак спостерігається лише розвиток кон’юктивіту та запальних процесів слизової очей.

Симптоми, які характерні при інфікуванні Mycoplasma і Chamydia, мають неспецифічний характер і точне встановлення діагнозу тварині потребує комплексного тестування для встановлення який саме інфекційний агент став причиною захворювання. У деяких випадках розвиток захворювань верхніх дихальних шляхів може мати комплексний характер, де поряд з мікоплазменною та/або хламідійною інфекцією може спостерігатись коінфекція герпес вірусом, кальцивірусом тощо.

Діагностика захворювань разом із EasyNAT від USTAR

Наша компанія пропонує можливість провести комплексне тестування за допомогою ПЛР аналізу уражень слизових оболонок за допомогою різних варіантів тест систем:

  • Для котів — набір F. CF EasyNAT, MF EasyNAT, FCEasyNAT або комплексний набір відразу на обидва збудника MF/CF EasyNAT від «Ustar» дозволить ефективно продіагностувати наявність або відсутність хламідійної та мікоплазменної інфекції;
  • Для собак — компанія пропонує три варіанти тестів, а саме MC EasyNAT, CC EasyNAT та відразу на два збудника MC/CC EasyNAT від «Ustar».

Також меню тестів дозволить провести додаткові дослідження на кальцивірусну інфекцію (FCV EasyNAT від «Ustar») та герпес вірус (FНV EasyNAT від «Ustar»).

Дізнатися детальнішу інформацію про ПЛР аналізатор Ustar можна за посиланням.

ЗАМОВЛЯЙТЕ ПЛР АНАЛІЗАТОР EASYNAT USTAR В КАТАЛОЗІ ХЛР ВЖЕ ЗАРАЗ

Для прорахунку вартості проєкту, отримання комерційної пропозиції або замовлення телефонуйте за номером +380 (67) 240-41-96, надішліть запит на med@hlr.ua або зв’яжіться зі своїм менеджером!

Слава Україні!

0 коментарів
Залиште свій коментар про цю статтю
Додати коментар

Будьте першим, хто залишив відгук на “Хламідійні та мікоплазменні інфекції у домашніх улюбленців: небезпека і діагностика з EasyNAT USTAR”

Підпишіться на розсилку

Будьте в курсі останніх новин, заходів та рішень